Reklama
 
Blog | václav šípoš

Avantgardní žranice metalu

Film ,,Velká žranice" jsem viděl už dávno a líbil se mi.

Že půjdu po padesátce na death metal jsem v té době netušil.

Bývaly doby, že stačilo zapnout nějakou hudbu z kazeťáku nebo gramodesku a hodinu jsem pak skákal doma sám jako pomatený v tanečním rytmu a takto zrelaxovaný jsem si zatrénoval odpoledne v tělocvičně nebo si zašel zaběhat do lesa.

Hudbu mám rád dodnes, je to můj motor, ale momentálně už jen běžím na ,,volnoběh“ v křesle u počítače. Zakoupil jsem si minulý týden tenisky, že začnu běhat abych se nějak dal dohromady, jsem úplně zdevastovaný. Jsem to co jím i to co vidím i to co slyším i to co už nedělám. Stopatnáct kilo vypadá jinak u hokejisty jinak u mne. Nadějí pro mne, že bych s mohl rozhýbat, je taneční rytmus. Něco jako ten řecký Zorba, jak si takto tančil. Já dnes, když u toho focení třeba jen klečím, mám hrůzu, že se nahoru do stoje už nedostanu. Já, dnes když si chci zasportovat, jdu si zafotit. Úplně mrtvý z těch předklonů, podřepů a pak pěšího návratu do toho kopce domů, pak už jen sedím doma u hudby a zpracovávám fotky celý vysportovaný a to se ani nespotím.

Fotil jsem v pátek v ostravském klubu Barrák metalovou avantgardní skupinu Forgotten Silence. Brněnská kapela hraje už dlouho, hraje metal.V hudebním magazínu psali, že tyto muzikanty ovlivnil francouzský film ,,Velká žranice“. Mé podvědomí funguje podivným způsobem a na kapelu jsem si zašel. Jsem to co jím a to co vidím to žeru a při focení se i hýbu.

Reklama

V Brně jsem propásl Buty s jejich novým vystoupením ,,Duperele“ na Flédě. To bych si pošmáknul. V Brně mi vysvětlila jedna brněnská slečna, že to slovo tak nějak chápe, že to jsou jakési ,,krámy“. No, řeknu klukům z Butů jestli nechtějí ty plakáty předělat do Brna, bo tam v Brně pak neví co se vlastně hraje. 

Napsal jsem tu samé duperele, ale to jsem celý já, všecko splantám, na Butách jsem nebyl a píšu tu o nich, no ale když byli v tom Brně jako já tak co.

Na Forgotten Silence  jsem byl no a nic tu o nich nepíšu. Pouštím si je v autě na plné kule, bo mně zase kdosik nasral a ta hudba je na toto úplně super. A to ještě mají fakt hezkou grafiku na desce z vinilu, ano, fakt tu velkou černou plotnu do gramofonu si nechali udělat, a to mi z obalu ještě vypadlo to CD, takže velká žranice hutné muziky.

Třeba příště něco nafotím rozmazaného z pohybu.