Reklama
 
Blog | václav šípoš

Ordinace smíchu

Opráski českí historje jako jeden z dalších medikamentů, lechtající

naše bránice ku smíchu s následným léčivým účinkem psychedelického 

uvolnění mysli, kterému se mnozí bráni. Poučení, že toto se nemá, se děti

nakonec nebudou smět smát tomu, čemu dospělí rozumí, že k smíchu není,

takže je to škodlivé. 

,,Kde jsou ty salvy smíchu?“

,,Tomuto se nemůže nikdo přece smát.“ Jsem zvědava, jestli toto bude vůbec někdo chtít podepsat, no jestli si teda

někdo tu ,,knihu“ vůbec koupí.“

Reklama

,,Položím mu otázky, jestli něčím náhodou netrpí. Co to má společného se staroslověnštinou?“

 

Takto nějak podobně se jeden z hostů debaty horlil nad tou nehorázností z ,,Opráski sčeskí historje“.

Musím říct, že smích byl. Dotazy byly v podstatě v přátelském duchu i od ,,odporníků“ z řad učitelů češtiny na gymnáziu i jak jinak, studentů fakulty jazyka českého. S dotazy výše uvedenými v uvozovkách si tak trochu dotazovatel naběhla a ,,Zmikund“ nadělil smích na její účet v průběhu besedy nad knížkou v ostravském Domě knihy.

A jak to vidím já? No hurá. Směji se i nad opráski i nad texty pokud je někde uvidím v novinách a zde při besedě s knížkou ku podpisu od autora. Jsem šťastný, že je nového něco nalezeno v žánru kresleného humoru s texty. Duc-hovní mizérie kreselného humoru v dnešní době je smutná a tedy jásám, že mi někdo ku smíchu přispívá a navíc, nakopl ten balon historie z penalty rovnou do sítě brankáři ,,Čechovi“, jenž v parádní předpisové robinzonádě uklouzává schytat gol.

V ochozech to hystericky zavlní nevolí. Přišla sprcha od out-sajdra. Za co ta penalta byla? Za tu nabubřelost.  A pro výstrahu z demokracie ferplej hry žlutá karta navíc.  Mně je jedno jaké kdo má trenky na place a škoda, že se nehraje fotbal s kytičkovanýma a tleskám oběma stranám za dobrou hru a když mě pobaví humorem, rovnou vbíhám na trávník a objímám coby baníkovec sparťana. Bohužel vidím hlavně ve sportu uplný opak a je mi smutno, že přes dým nevidím na tým.

Opráski mne potěší. Zmikund pobaví. Je outsajdr, neumí nic, ale má vtip. Proti němu stojí profesionálové, kterým je dar ku smíchu odepřen, bo takim cypovinam se může smát jen ganz chorý na duchu.

Večer jsem si pustil humor s Cimrmany- Švestku. Geniálnímu humoru jsem se oddával a kochal a mazlil se s ním, bohužel k orgazmu nedošlo, bo sem usnul a smál jsem se jen potutelně aby se neurazil neb jsem si promiskuitně dnes odskočil do bordelu na Opráski. V hlavě se mi Opráski vyjevovaly Cimrmana milujíc, ale jsem mu dnes nevěrný a snad mi to odpustí. Musí. Já si tu dominu, která všecko ví nikdy nevemu.